Hola, sóc la Marga Esteve!

 

Cal endreçar la professió i garantir els drets del col·lectiu perquè puguin desenvolupar la seva feina amb les màximes garanties.

Em presento amb l’equip "Som garantia" per liderar el projecte de canvi del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona.

El COIB és una eina per tenir veu i vot a totes les taules i organitzacions on es parli de la nostra professió i de la salut. I és el lloc des d'on hem d'organitzar la professió, d'una vegada per totes. Els temps canvien i el COIB s'ha d'adaptar i ha de cobrir les necessitats dels professionals. Així mateix, ha de treballar sense pressions polítiques ni sindicals.

Nosaltres, l’equip "Som garantia", volem apropar el COIB al col·legiat, que sigui participatiu, obert i adaptat a les necessitats actuals.

Volem un COIB fort, representat per tots els professionals infermers. Som la clau per un sistema de salut sostenible.

El COIB s'ha de posicionar al costat dels seus professionals com fan la resta de col·legis i ha de prendre decisions compromeses amb la professió, agradin o no agradin. Les decisions s'han de prendre amb diàleg, amb contundència i amb objectius clars.

Us convido a conèixer-nos i participar en aquestes eleccions decisives per a nosaltres!
 

 

Som lideresses

Som moltes i les més ben formades d’Europa, però els pacients i el sistema de salut necessiten més infermeres i infermers.

Som aliança

Cal que treballem amb més col·lectius per aconseguir l’èxit en salut.

Som la revolució de l'estar bé

Si eduquem en la prevenció, sostindrem el sistema de salut.

 

 

Quina serà la nostra prioritat?

Fer visible la nostra competència i autonomia professional a la societat catalana, i posicionar el lideratge infermer en la necessària reforma de l’atenció primària i a la resta de dispositius assistencials.

 

 

Què proposem?

  • Persuadir la Conselleria de Salut de la necessitat d’una infermera en representació del col·lectiu.
  • Treballar perquè les infermeres puguin accedir a una convocatòria extraordinària per obtenir el títol d’especialista.
  • Exigir la resolució de l’especialitat medicoquirúrgica.
  • Reivindicar que la infermera pediàtrica estigui present en qualsevol lloc on un nen i la seva família la necessiti.
  • Estudiar mesures i formular garanties per al ple exercici de les competències reconegudes internacionalment de la llevadora.
  • Situar la figura infermera especialista en salut mental, com un element clau per participar en les polítiques sanitàries i fer front al creixement dels problemes de patologia mental de la població.
  • Afavorir i participar activament perquè la continuïtat assistencial en la cronicitat, complexitat i procés final de la vida sigui una realitat.
  • Potenciar la seguretat dels professionals i apostar per les infermeres del treball.
  • Reivindicar l’experiència i talent de les infermeres jubilades amb participació activa.